1.kl: Dåpsskolen

DÅPSSKOLEN for 1.klassinger er et kjempespennede opplegg som foregår i SFO-tiden mellom vinterferie og påske.

Alle som går i 1.klasse er velkommen til Kampen kirkes dåpsskole. Dåpsskolen foregår i SFO-tid i perioden mellom vinterferie og påske.  Brev med invitasjon til alle som er registrert medlemmer i Den norske kirke sendes ut i januar. Også barn som ikke er døpt er velkommen til å bli med. Opplegget er GRATIS.

Spørsmål? Send epost til bd785@kirken.no, eller ring Beate på tlf 99 56 86 11.

Hva skjer på dåpsskolen?

• bibelfortellinger
  • bli kjent med kirka og kirkerommet
  • mat
  • formingsaktiviteter
  • sang
  • bønn
  • tenne lys & "undringsstund"
  • få være akkurat som du er!

Når skjer det?
Tidspunkt for dåpsskolen vinteren 2020 blir avklart i desember 2019. Vi forsøker tilpasse dagen til programmet i SFO. Vi henter og bringer fra Kampen skole for de som ønsker dette. Hver samling skjer umiddelbart etter skoletid og varer cirka to timer, til ca kl 15.00. All informasjon om dager og klokkelsett blir lagt ut her på nettsiden straks det er klart.

Vi avslutter med å få dåpsskolediplom i  en gudstjeneste, som regel den første søndagen  etter påske. Da er dåpsskolebarna og deres venner og familie er spisielt invitert.

Barn som sokner til Eignanes eller Byfjord barenskole kan enten bli med på dåpsskole hos oss, eller de kan bli med på dåsskolen i enten Tasta eller Stokka menigheter.

"Jeg vil kommer hit HVER dag!"

Beigeistrede og glade tilbakemeldinger hardet  vært mange av på dåpsskolen de siste årene. Vi legger vekt på at barna skal få utfolde seg og møtes på som den de er. Vi er minst to voksne på plass hver gang. Det viktigste målet med dåpsskolen er at barna skal få mer kjennskap om den troen de er døpt til.

Barna lærer noen av sangene vi synger på den avsluttende gudstjenesten, og noe av det vi lager stilles ut i kirka. Andre ting får de med seg hjem.

I Kampen følger vi opplegget som Stavanger bispedømme har utarbeidet: "Stort er troens mysterium". Det gir rom for undring og gode samtaler. Vi tar for oss temaene dåp, nattverd, påske, og bruker blant annet  fortellingene om  den gode hyrden og Sakkeus.

Under ser du noen glimt fra dåpsskolen i Kampen de siste årene!